Tabii ki, Java'nın platform bağımsızlığı, Java Sanal Makinesi (JVM) adı verilen bir ortamın kullanımıyla sağlanır. Java programları önce Java derleyicisi tarafından Java Bytecode adı verilen özel bir makine diline derlenir. Bu bytecode daha sonra JVM tarafından işletim sistemi tarafından anlaşılabilir makine diline çevrilir. Bu, Java uygulamalarının farklı işletim sistemleri ve donanımlar üzerinde çalışmasını sağlar, çünkü JVM her platform için optimize edilmiştir. Bu sayede aynı Java programı, Windows, Linux, macOS gibi farklı platformlarda aynı şekilde çalışabilir.
JVM Nedir ?
JVM (Java Sanal Makinesi), Java programlarını çalıştırmak için kullanılan bir sanal makine çevreleyicisidir. Java kodu önce Java derleyicisi tarafından Java Bytecode adı verilen özel bir makine diline derlenir.
Bu bytecode daha sonra JVM tarafından, hangi platformda çalışıyor olursa olsun, anlaşılabilir makine diline çevrilir. JVM, bellek yönetimi, garbage collection (çöp toplama), hızlandırma ve diğer işlevleri gerçekleştiren birçok bileşeni içerir. Bu sayede Java'nın platform bağımsızlığı sağlanmış olur.
Yorumlar
Yorum Gönder